За денонощие в Испания бяха открити пет писма-бомби. Само от първото

...
За денонощие в Испания бяха открити пет писма-бомби. Само от първото
Коментари Харесай

Писмо бомба получи премиерът на Испания

За денонощие в Испания бяха открити пет писма-бомби. Само от първото писмо пострада чиновник в украинското посолство в Мадрид. 

Следващите гърмежи бяха открити във военна база, в оръжейна компания, в Министерството на защитата и при премиера Педро Санчес. Пликът, „ съдържащ пиротехнически материал “ и адресиран до Санчес, е дошъл на 24 ноември и е бил „ открит и обезвреден от службите за сигурност “, пише „ Сега “.

Еl Mundo заяви за военната база Торехон-де-Ардосе. Охранителните системи са записали подозрителен плик рано сутринта през днешния ден. След рентгенов разбор са открили, че има гърмеж, който след това е обезвреден. Вчера в офис на оръжейната компания Instalaza в Сарагоса също бе открит подозрителен плик. Компанията създава ракетни системи, ръчни гранати и принадлежности за нощно виждане. Експортира техника допълнително от 35 страни, сред които и Украйна. Служителите извикали полиция, която отделила региона и обезвредила бомбата. 

Бомбата, която избухна в 13 ч. през вчерашния ден в ръцете на чиновник на украинското посолство, е била адресирана до посланика Сергей Погорелцев. Комендантът на посолството отворил съмнителния плик на двора, гърмежът се задействал, служителят е леко потърпевш. Испанската полиция проверява терористичен акт. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР